Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBK Tygriket 99

5 - 3
Öxabäckhallen
15 januari 2011
15:00

Skövde IBF

Referat

Referat: IBK Tygriket 99 - Skövde IBF

Efter otaliga sorger och minst lika många bedrövelser kan Tygriket återigen titulera sig vinnare. Den rekordlånga negativa svit som bröts mot Skövde stannade vid sju raka förluster. Senast laget fick läppja segerns sötma var den 23 oktober då Göteborg fick se sig besegrade av de blå-svarta. Att lättnaden var stor behöver knappast förklaras.

* * *

Matchen artade sig precis så som matcherna mot Skövde bruka göra. Nämligen med ställningskrig mellan två försvarsinriktade lag. Tempot var dock rejält uppskruvat jämfört med mötet lagen emellan i höstas. Den sömngångarinnebandy som bjöds på då kan knappast rubriceras som idrott.

* * *

Lagen tog ut varandra och det stod relativt omgående klart att det första målet skulle bli av stor vikt. Tygriket vaskade fram tre kanonlägen i den första perioden utan att lyckas förvalta dem. Istället skulle det dröja 15.27 in i mittperioden innan Ella med en iskall liten chip frälste hemmapubliken. Målet betydde proppen ur och innan Hesa-Fredrik förkunnade att peroden var över hade ytterligare två bollar besökt nätmaskorna i Skövdes bur.

* * *

I hemmalaget var Sälen tillbaks mellan stolparna igen efter en tids time-out. Redan på uppvärmning syntes det att den välväxte burväktaren var på spelhumör och givetvis innebar hans återkomst ett lyft för laget. Fjunis har vikarierat på den sista utposten med all heder, men det går inte att stick under stolen med att Sälen i sina bästa stunder har få övermän i division I västra. Fortsätter han att spela med den pondus och inställning som han visade upp mot Skövde blir Tygriket att räkna med under våren.

* * *

Grunden till segern låg annars i det enormt hårda jobb som inte minst lagets forwards svarade för. Det såg stundom ut som i fornstora dagar då frustrerade motståndare gång på gång körde fast i den aggressiva och kompakta försvarsmur som Tygriket mönstrade.

* * *

Inte minst lagets tredjekedja svarade för en fin insats. Jonis gjorde sin bästa match i Tygrikeströjan så här långt, Geten kom äntligen med i målprotokollet igen och Lill-Peet sprang förmodligen mest av alla på banan denna eftermiddag. Det krävs helt enkelt att alla spelare håller denna nivå för att vinna matcher i division I. Oerhört kul att se och framförallt oerhört kul för grabbarna själva.

* * *

I tredje perioden började Skövde skyffla in bollar mot Tygrikets kasse i ren desperation. Tyvärr singlade två av dessa höstlöv in och putsade till siffrorna en aning men det kändes aldrig som att Skövde kunde hota när hemmalaget väl kopplat greppet.

* * *

Mest anmärkningsvärt var nog ändå att Larre noterades för två assist i matchen. Han är annars inte känd för sitt passningsspel i vanliga fall. Kanske var det uppladdningen med bowling i kvinnligt sällskap som fick skygglapparna att falla.

* * *

Ellas eskapader avhandlas en annan gång.

* * *

Det kommer med all sannolikhet att bli betydligt lättare att gnugga på under träningarna i veckan nu när man äntligen fått ett kvitto på att laget fortfarande kan prestera trots alla motgångar under hösten. Tygriket går en ny vår till mötes...

* * *

Matchfakta:
IBK Tygriket 99 - Skövde IBF 5-3 (0-0, 3-0, 2-3)

1-0 Daniel Gripestam (Mikael Laurén)
2-0 Simon Ericsson
3-0 Peter Jonsson (Jonathan Nydén)
3-1
4-1 Mikael Laurén (Daniel Gripestam)
5-1 Andres Ljunggren (Mikael Laurén)
5-2
5-3

Skott: Uppgift saknas
Publik: Uppgift saknas
Utv: TT99 2x2, SIBF 1x2
Domare: Andreas Johansson & Måns Löfgren

Hôven

*** Larre
** Ella
* IKEA
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Daniel Gripestam 1 1 1 0 2
Andreas Ljunggren 1 1 0 0 1
Peter Jonsson 1 1 0 0 1
Adam Myrman 1 0 0 0 0
Björn Andersson 1 0 0 0 0
David Kristensson 1 0 0 0 0
Fredrik Johansson 1 0 0 2 0
Jesper Sunnerås 1 0 0 0 0
Kristoffer Arvidsson 1 0 0 0 0
Oscar Nilsson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 2 okt 2010, 15:00 Skövde IBF - IBK Tygriket 99 4 - 1